Galliano första couture menswear show för Margiela

Paris Fashion Week har blivit en vecka av förstas. Virgil Abloh i Louis Vuitton igår, Kim Jones på Dior Homme imorgon och i mitten av dem, John Galliano första couture menswear show för Maison Margiela.

Galliano kallar inte det couture – talar i en ny Margiela podcast, släpptes när showen började, kallar han den ”artisanal”. ”Vi försöker definiera vad hantverksmässiga medel för oss”, sa han. ”Den är rotad i hantverk och är den högsta formen av klädtillverkning, men för män. Ryggraden är skräddarsydd, men vi försöker vidare utforska förspänningen. ”

Förskjutningen har varit centralt för Gallivos kvinnoklädsel-estetik sedan mitten av 1980-talet och är något han har använt i tidigare roller på Givenchy, Christian Dior och hans eget namn etikett. Det finns emellertid inte ofta i herrkläder. För dem som inte vet vad en förspänning är, fortsatte Galliano för att förklara podcasten. ”Om du hade en servett hemma och du håller den som en fyrkant, och du drar åt vänster och höger sida samtidigt, så kallas det rakt med korn. Vänd nu om till en diamant och dra motsatta hörn – när du drar kommer du att se vad som händer. Det finns en naturlig elasticitet i tyget och det är när du slår den sanna förspänningen. ”

För den här våren / sommaren 2019-samlingen, som fanns på Margielas ateljé i Paris, gav Galliano sig uppgiften att skära förspänningen inte från sin vanliga silkebackade crepe, som han skulle för kvinnor, men från engelska tweed mer i linje med Savile Row suiting. De kom i skulpterade blazers, svepande rockar och satindrag.

”Det är en oändlig inlärningsprocess med bias, eftersom varje tyg reagerar annorlunda … en dialog utvecklas och du måste vara uppmärksam på att den lever,” sa han. ”Det lär dig, du kan inte läsa om det från en bok … du tvingar inte det att göra någonting, det berättar vad du ska göra.”

Broderade kimonojackor, långa röda plastmaskor, bejeweled-korsetter och sura vinylbyxor var anmärkningsvärda bitar från resten av samlingen, liksom cowboykängan, som var närvarande i hans samlingar för hösten / vintern 2018.

Styling var signifikant. Jackor kastades nonchalantly över modellernas axlar för att framkalla ”det ryggmärgsmässiga ögonblicket på en tidig morgonhackning efter en efterfest, där du inte sätter ärmarna genom din jacka, du lägger bara kappan på axlarna” , sade Galliano. Axelkuddar – som brukade ge illusioner av en kappa och i sin tur hjälte – framkallade ett förtroende inspirerat av Humphrey Bogart. ”Du föreställer dig de tidiga bilderna med cigaretten och med kappan på axlarna … det är en attityd, och jag har försökt att uttrycka det genom en kappa så att vi alla kan ha den inställningen.”

Galliano avslöjade också på den poddsändningen att han arbetar med sina årliga studentplaceringar för att se utseendet tillsammans. ”Deras syn på världen är helt annorlunda,” sa han. ”Det förstår förstås det, men du kan inte sätta dig själv i dessa skor, kan du? Du kan bara leva runt dessa människor. Så mycket som de är besatta med vad jag gör, är jag besatt av vad de tänker, så det är ett pågående utbyte. ”

Galliano syftar till att ta itu med könsstereotyper med denna samling, för att visa att kapningsförmåga kan hjälpa till att ”upptäcka en ny sensualitet, en ny sexualitet”. Han avslöjade också att han hade för avsikt att visa sina kläder för kvinnor och herrkläder tillsammans i oktober. De 34 utseenden som visas idag var versioner av färdiga delar som kommer att visas på tre månader.

Efter att han avled från Dior 2011 efter en påstådd antisemitisk rant har det varit mycket fokus på Galliano’srehabilitation. Sedan hans möte på Margiela har han blivit välkomnad tillbaka till branschen av många. Hans senaste arbete för varumärket har blivit väl mottaget också; I sitt första år i jobbet ökade intäkterna med 30%.

Kombinationer av damkläder och herrkläder, förklarar Galliano sig själv på podcasten och öppnar dörrarna till varumärkets ateljé (så deltagare kunde se att de inbyggda designersna arbetar borta när de kom in), vilket signalerar en utveckling för det ökända anonyma varumärket och mycket privatdesigner ; Dess dekonstruerade estetiska kod infiltrerar nu dess processer också.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>