Fem topptips för att välja rätt SPF

Jag gjorde nyligen en undersökning om sociala medier för att ta reda på vilken aspekt av sminkfolk som är mest förvirrande. Det rungande svaret var, behöver jag SPF?

Innan jag dyker in i detta, vad är SPF, eller solskyddsfaktor? Det mäter skydd mot UVB- och UVA-strålar, vilken typ av strålning som kan orsaka solbränna, skada hud och, i mer allvarliga fall, leda till hudcancer.

En ny studie mätt exakt hur mycket skydd du kan uppnå med din SPF. Det visade sig att SPF15 blockerar 93% av UVB-strålarna, SPF30 blockerar 97% av UVB-strålarna och SPF50-blockerar 98% av UVB-strålarna.

När vi närmar oss varmare väder och tanken på solsken, är det verkligen så viktigt att du lägger till SPF i din skönhetsrutin.

Solskador är inte bara dåliga för din hälsa men ökar tecken på åldrande och skapar rynkor, fina linjer, solstrålar och missfärgning i huden.

Här är några produkter som lägger till SPF i din sminkväska, med lite eller inget krångel.

Den första SPF-rika produkten som jag alltid bär i mitt kit är Body Shop Vitamin C Glödskydd Lotion SPF30 (£ 15). C-vitamin är ett viktigt näringsämne. Vi behöver alla det för regenerering av celler och för att öka ljusstyrkan och hydrering till huden.

Denna fuktkräm är för alla med matt eller trött hud och har UVA och UVB skydd av SPF30. Det är en väldigt närande produkt. Det är inte tjock eller mjukgörande och smälter smidigt i huden.

Detta är perfekt för mig när jag applicerar en snabb fuktkräm på en klient och vill applicera smink direkt efter att tjocka krämer avskräcker ofta och förlänger appliceringen av smink efteråt.

Ett av de enklaste sätten att lägga till SPF till din skönhetsrutin är att införliva det i din stiftelse. Det finns så många olika typer av SPF-rika stiftelser, men en av mina favoriter är Giorgio Armani Maestro Glow Nourishing Fusion SPF30 (£ 40). Det förhöjer hudfärgen med en ny utstrålning tack vare en överraskande lätt konsistens i kombination med en perfekt byggbar täckning.

Maestro Glow innehåller inget vatten och i stället har formeln en hög koncentration av oljor i en formel som gör att huden känns bekväm hela dagen utan att ha en fet effekt på huden.

Ett lättalternativ till en foundation är en BB-kräm, vilket ger minimal täckning och maximal hydrering till huden. Min favorit BB-grädde är från ett hudvårdsperspektiv som heter Embryolisse (£ 26). Det är en ansiktsförstärkare som blursar porer och fina linjer och döljer ofullkomligheter med dess mattifierande, ljusreflekterande mineralpulver och färgbytepigment.

En kraftig fuktighetskräm tack vare hyaluronsyran, den plumpar och mjukar din hud och är också en skyddande behandling mot fria radikaler och UV-strålar som effektivt bekämpar åldrande.

Långt borta är de dagar då SPF endast kunde finnas i din foundation eller fuktkräm. BareMinerals har nu skapat en SPF15 krämögonskugga (BB 5-i-1 Advanced Performance Cream Eyeshadow, £ 19). Detta är en glidande krämig färg som varar upp till 12 timmar. Mineralpigmenten smälter utan problem för sömlös täckning och rik, fullkroppslig färg som smickrar alla komplex.

Därefter är en del av någon skönhetsrutin som ofta kan glömmas bort om läpparna. En rad SPF-infuserade läppprodukter finns tillgängliga, som Maybelline Baby Lip Lip Balm (£ 3,99, Boots). Detta ger intensivvård och åtta timmars hydratisering, och ger näring åt babyens mjuka läppar. Den kliniskt testade formeln har SPF 20 för att lämna läppar som känns mjuka, konditionerade och omhändertagna.

Mina bästa tips för att välja rätt SPF:

1. Skräddarsy produkten till din hudtyp och ton.

2. Överbeskydd inte. Studier visar att 15 minuter per dag av direkt solljus behövs för att förnya vitamin D i huden och kroppen.

3. Läs etiketten. Det är viktigt att välja så få kemikalier som möjligt.

4. En kemikalie att undvika är titandioxid. Det är effektivt att blockera solens strålar, men det kan vara skadligt om det absorberas av huden.

4. Solen är alltid ute. Även om du inte kan lounga vid poolen i Marbella är solen alltid närvarande så håll din SPF på.

5. Skydda all exponerad hud. Det är en allmän regel att du ska fylla ett glas med glaset med den mängd SPF-produkt du använder, särskilt lotioner, fuktgivare och stiftelser.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>